Feng šuej tipy pre kuchyňu

Vo väčšine rodín je kuchyňa miestnosťou, kde sa ľudia v dome alebo byte stretávajú najčastejšie. S použitím feng šuej princípov môžeme v kuchyni vytvoriť viac harmonický priestor, kde sa ľudia budú cítiť príjemne. Pre kuchyňu je dôležitá funkčnosť, preto je dôležité aby bola kuchyňa usporiadaná aj prakticky, aj harmonicky.

  • Umiestnenie sporáka je veľmi dôležité. Sporák by mal byť otočený smerom ku dverám do kuchyne. Ktokoľvek stojaci pri sporáku, by mal byť schopný z miesta, kde stojí vidieť na hocikoho, kto vchádza do kuchyne. Prípadne, ak nie je možné premiestniť sporák na takto vhodné miesto, potom je možné použiť malé zrkadlá v kuchyni, aby odrážali energiu a tiež umožňovali vidieť tomu, kto stojí za sporákom, aby mohol vidieť každého, kto vstupuje do kuchyne.
  • Rovnováha jednotlivých prírodných prvkov býva v kuchyni narušená, nakoľko sa určité prvky ako oheň a voda používajú kvôli funkčnosti kuchyne vo väčšej miere. Oheň je reprezentovaný sporákom a mikrovlnnou rúrou, voda umývadlom a chladničkou. Tieto dva elementy by podľa feng šuej nikdy nemali byť použité spolu. Aby sme tieto prvky dali do rovnováhy, je potrebné použiť drevo medzi ohňom a vodou. Toto sa dá dosiahnuť napríklad drevenou podlahou, alebo umiestnením drvenej skrinky tak, aby tvorila akýsi nárazník medzi týmito dvoma prvkami.
  • Pre stravovanie sa v kuchyni používajte okrúhle alebo oválne stoly namiesto hranatých. Hranaté okraje spôsobujú to, že kuchyňa pôsobí tvrdšie a chladnejšie ako by mala. Kuchyňa je srdcom domova a mala by byť pohodlná a lákavá. Používajte tiež stoličky alebo lavice, ktoré majú čalúnené sedadlá, prípadne rôzne vankúše, aby bol jedálenský priestor viac pôsobivý.
  • Chladnička a rúra na pečenie by mali byť ďalej od okien, aby sa energia, ktorá prúdi miestnosťou nevytrácala hneď preč.

Žiadne komentáre: