Feng šuej v kancelárii a v práci

Zachovanie energetickej rovnováhy a harmónie je dôležité aj v práci. Ak pracujete v kancelárii s viacej ľuďmi, tak energia v miestnosti je ovplyvňovaná všetkými ľuďmi a v takomto prostredí sa jednoducho vytvorí negatívna energia vplyvom okolitej nerovnováhy. Avšak s použitím Feng šuej princípov v práci môžeme dosiahnuť eliminovanie negatívnej energie a použiť pozitívnu energiu na to ,aby sme zostali sústredení a kreatívni po celý deň. Tu je niekoľko Feng šuej tipov pre kanceláriu a pre prácu:
  • Tak ako v žiadnej miestnosti, ani v kancelárii by ste nemali sedieť otočení chrbtom k vstupným dverám. Ak túto polohu nemôžte zmeniť, tak môžte buď pred vás zavesiť zrkadlo, aby ste videli na každého, kto vstupuje do miestnosti, alebo môžte prehodiť nejaký červený sveter cez operadlo vašej stoličky alebo nejakú červenú pásku pripnite na zadnú stranu vašej stoličky. Červená je aktívna farba a pomôže vybalancovať energiu, ktorá vznikne, keď sa otvoria dvere.
  • Dbajte na to, aby bola miestnosť, kde pracujete vždy čistá. Nie vždy viete, či tam bola upratovačka, tak si radšej pravidelne utierajte prach zo skriniek, políc, klávesnice, obrazovky, atď. Dbajte na to, aby bola vaša kancelária vždy bez zbytočných odpadkov, pretože odpadky môžu narušiť prúdeniu energie.
  • Ak je to možné, tak majte v miestnosti, kde pracujete živé rastliny. V niektorých kanceláriach nie sú povolené živé rastliny, v takom prípade si tam dajte aspoň pár umelých ako symbol energie a života živej rastliny. Ak teda môže, tak si do vašej pracovnej miestnosti dajte dve, tri živé rastliny. Dodatočný prísun kyslíku a energie pomôže aj vašej osobnej energii. Pomôže to tiež spríjemniť celú miestnosť nielen pre vás, ale aj vašich kolegov a návštevníkov.
  • Na stene za obrazovkou vášho počítača vytvorte malý "únikový priestor", kde budete mať obrázky vašej rodiny a priateľov, miesta, kde ste boli alebo kam chcete ísť. Takýmto spôsobom, vždy, keď sa bude pozerať na obrazovku vášho počítača a budete tvrdo pracovať, spomeniete si na veci, ktoré milujete a túžby a sny, ktoré máte.

Žiadne komentáre: