Farby vo Feng šuej

Použitie farieb, ako spôsob vyváženia energie v miestnosti je vo Feng šuej veľmi dôležité. Farba sa považuje za jeden z najlepších spôsobov ako podporiť prúdenie energie v určitej oblasti. Každý z piatich elementov Feng šuej je spojený s farbou, takže ak chcete dať do rovnováhy energiu určitého prvku v miestnosti, tak použitie farby spojenej s týmto prvkom je na to vhodný spôsob. 5 elementov a s nimi súvisiace farby sú:
  • drevo: zelená alebo hnedá
  • oheň: červená, tmavo žltá, oranžová alebo fialová
  • zem: svetlo žltá alebo hocijaká piesková alebo neutrálna farba
  • kov: biela alebo šedá
  • voda: modrá alebo čierna
Môžte použiť tieto farby v tých častiach miestnosti, kde korešpondujú s týmito elementami, alebo môžte použiť rôzne dekorácie v týchto farbách alebo z týchto materiálov pre dosiahnutie rovnováhy v miestnosti.

Napríklad, ak chcete vybalancovať oblasť miestnosti, ktorá patrí sláve a reputácii, tak je dôležité vedieť, že táto oblasť je asociovaná s juhom. A element asociovaný s juhom je oheň. Farby, ktoré reprezentujú oheň sú červená, tmavo žltá, oranžová alebo fialová. Takže, aby sa úspešne zharmonizovala energia v oblasti slávy a reputácie, môžte namaľovať stenu v tejto oblasti červenou, žltou alebo oranžovou alebo tam môžte položiť niekoľko sviečok v týchto farbách na malý stolík v tejto oblasti alebo tam môžte zavesiť obrazy a fotky, v ktorých sú tieto farby dominantné.

S pridaním farieb asociovaných s ich elementami pomôže dať energiu v tejto oblasti do rovnováhy a taktiež to pridá svetlo, ktoré chýba vo väčšine miestností. A nedostatok svetla taktiež môže spôsobiť narušenie energie.

Žiadne komentáre: