Feng suej a červená farba


Keď sa vo feng šuej použijú správne farby, tak môžu priniesť požadovanú energiu do vášho prostredia. Červená farba vo feng šuej súvisí s elementom ohňa. Oheň bol vždy symbolom božskej energie a tento symbol môže pôsobiť tak isto deštruktívne ako aj kreatívne. Oheň reprezentuje energiu slnka a života. Keď je tento element ohňa vo vašom domove v rovnováhe, tak prináša radosť, motiváciu, vzrušenie a sexuálnu túžbu.

Feng šuej energia červenej farby je energia prebudenia. Červená je teplá, vášnivá a oslavná. V čínskej kultúre je to farba šťastia, v Indii je to farba manželstva a v západnom svete je to farba lásky, romantiky, vášne a odvahy.

Červená pri dekorácií vždy zdôrazňuje bohatstvo a luxus. Avšak, ak sa jej použitie preženie, tak to môže priniesť nepokoj, rozrušenie a vzplanutie hnevu. Červenú je treba používať opatrne a jednoduchšie a lepšie je ju priniesť do domova vo forme detailov a doplnkov, než ju použiť ako farbu na stenu alebo nábytok.

Feng šuej odporúča mierne použitie červenej farby v detských izbách, obývačke, kuchyni, ako aj v miestnostiach kde sa študuje alebo pracuje, nakoľko červená pomáha sústredeniu.

Žiadne komentáre: