Feng šuej tipy pre kúpeľňu

kúpeľňa1. Kúpeľňa by nemala byť umiestnená na severozápadnej alebo juhozápadnej strane domu. Severozápadná strana domu reprezentuje patriarchát a juhozápadná strana matriarchát. V domácnosti je dôležité zabezpečiť, aby na otca aj matku pôsobilo priaznivé feng šuej počas toho, ako zabezpečujú a podporujú celú rodinu. Ak sa vaša kúpeľňa už nachádza v tejto oblasti a jej premiestnenie neprichádza do úvahy, aspoň sa pokúste premiestniť záchod tak, aby nebol priamo lokalizovaný na týchto stranách.

2. Bežným interiérovým trendom v súčasnosti je mať bohato vyzdobenú kúpeľňu. Pri tomto je však potrebné byť opatrný pri okázalom a nápadnom dizajne kúpeľne. Napríklad, je nevhodné dekorovať kúpeľňu s luxusnými prvkami ako zlato, kryštáľ, diamanty, alebo hocičo, čo priamo reprezentuje bohatstvo a prosperitu. Kúpeľňa je miesto kde odpad a voda odchádzajú preč. Nadmerne vyzdobená kúpeľňa reprezentuje bohatstvo odchádzajúce preč.

3. Ďalším dôležitým tipom je nikdy neumiestniť kúpeľňu priamo nad hlavný vchod. Hlavný vchod je najdôležitejšia časť domu a mal by ostať v priaznivom pôsobení. Ak je toaleta priamo nad hlavným vchodom, teda na vyššom poschodí, tak to ruší dobré feng šuej vstupu do domova. Toto je jedna z najdôležitejších zásad vo feng šuej. Ak je kúpeľňa takto lokalizovaná, tak je potrebné buď zmeniť lokalitu kúpeľne alebo hlavného vchodu. Táto nepriaznivá konfigurácia môže priniesť nielen zlé šťastie, ale aj tragédie a nešťastia.

4. Dnes je bežné pre spálne, aby mali vlastné kúpeľne. V tomto prípade je dôležité, aby posteľ a záchod neboli pri tej istej stene.

5. Najviac nepriaznivým miestom v kúpelni je záchod. Kúpeľňa kde je sprcha alebo vaňa môže byť veľká a priestranná. Záchodová misa by mala byť čo najmenšia a najdiskrétnejšia. Ideálne je, keď je záchod v samostatnej miestnosti oddelenej dverami. Pri tomto spôsobe môžete mať kúpeľňu tak veľkú a ozdobenú ako sa vám páči.

Žiadne komentáre: